Saturday

12 Feb 2010,


Aku yang sememangnya sudah terjaga untuk ke kerja dikejutkan oleh pangilan dari abg sepupuku. Hati kecil ku terdetik adakah sesuatu terjadi kepada maktok ku? Jam baru 05.14 pehal abg Harris call pepagi. Bagaikan terhenti dunia ku bila dengar khabar dari isteri abg Harris. Maktok dah tak ade.............................


Sedih, sebak, pilu semua bersatu.


Aku mengaku aku bukan seperti cucu yang lain, yang senntiasa bersama maktok. Aku jarang jumpa maktok. Walaupun aku jarang meluangkan masa dengannya tetapi aku sayang dia. Walaupun dia tidak tinggal bersama kami tetapi aku rasa kehilangan. Aku pasti rindu kunjungan maktok ke rumah kami sebulan sekali. Celoteh maktok, permintaannya yang sentiasa tepat time gaji aku, hehe. Sebulan sekali datang pasti macam2 d minta.... Semua akan aku kasi.


Sejak akhir-akhir ni aku perasan maktok manja sangat-sangat dengan aku. Sentiasa call aku, minta macam-macam dengan ku..........


Antara benda yang dia minta dengan ku
>> Beras
ini sebulan sekali pasti aku belikan untuknya. Tapi sejak akhir2 ni dia macam menghargai dan seronok. Dia cakap dia suka makan nasi guna beras yang aku beli. hehe macam2 budak2 je.....
>> Bonus
Hehe... Kelakar juga bile mula-mula aku dengar dari mulutnya. Dia nak sedikit dari duit bonus tahunan ku. Aku senyum aku cakap insyaallah aku mesti bagi. Dia seronok. Happy sangat dia. Dia kata aku rajin layan permintaan dia. Tapi aku sedikit terkilan sebab semua duit bonus aku belanja untuk persekolahan abg dan adik. Aku cuma bagi dia RM50 aje. Itu pun duit belanja aku. Aku call dia aku mintak maaf, aku cakap aku tak dapat nak kasi lebih sebab aku belanja untuk persekolahan budak2. Serius masa tu aku betul2 bangkrap duit makan pun tak ada hehe..  Dia cakap, "takpa, dia tahu dan dia bangga sebab aku sayang dan tanggung budak2 tu. Dia cakap Allah akan murahkan rezeki ku"
>> Biskut
>> Susu
banyak yang di minta sebulan sekali ni mahu penuh kalau di senarai. heheh. Alhamdullilah semua aku akan kasi.
>> Dia nak tengok e-mail aku. Hehe. my granny is up to date. Sebenarnya aku rajin tunjuk e-mail pelik-pelik yang aku dapat. Dia ni cool suke ambil tahu perkembangan media. Selalu nya dia akan duduk tepi ku bersama Lappy ku aku akan story kat dia one by one sal benda dalam mail tu. Masa last aku call dia, dia cakap bile dia dah tak sakit dia nak datang rumah dia nak lepak tengok e-mail dgan aku. Dia kata jangan buang, simpan untuk dia semua e-mail terbaru itu. Sekarang e-mail tu dengan ku tapi Dia.....
>> Sebulan sebelum dia pergi dia kerap call aku minta tuala mandi. Dia cakap dia nak tuala mandi besar. Aku tanya nak buat ape. Katanya untuk sepupuku. Tapi ini pun aku tak sempat nak kasi. Aku budjet nak beli minggu ni tapi.......


Sabtu lalu aku ke hospital untuk melawat maktok. admited sebab sukar untuk bernafas. Pak sedare aku gitaw yang kami on the way ke hospital untuk melawat dia. Dia excited nak jumpe aku tak sabar punye pasal dia call aku dia cakap "cepat la datang lawat aku, lama aku tunggu ni, aku tak boleh nak cakap, cepat la datang" aku ketawa aku cakap, kejab kami datang on da way ni. Dah sampe spital sepupu aku gitaw yang maktok tak cakap dengan sape pon dari malam dia admited. Dia seronok kami lawat dia. Dia menangis katanya dia sakit, susah nak bernafas. Sayu hati aku lihat air mata dia. Aku cakap tak ade ape nanti ok la, senyum skit. Dia senyum, dia belai pipi aku. Dia pegang pipi aku lame. Waktu tu hati aku berdebar sangat. Aku dapat rasa yang maktok sudah hampir ke penghujung.


Maktok kuar spital hari rabu malam. Aku plan nak g lawat hari sabtu sebab aku cuti. Tapi tidak kesampaian................... 

" Always love your loved ones & show them how you feel before it's too late. You will never know when they will be gone from your embrace. If u were given a time to bestow petals of everlasting compassion and love to your love ones,today is the day. Love them while they are still here...''

Friday

aKu doWn... .. .





Aku rasa betul-betul tak ada semangat. Mana semangat aku pergi?  

aku rase down sgt nie
aku rase down sgt nie

hmmmmmmmm....... <-- Mengeluh panjang. Macam berat je masalah.
Pertama sekali aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada En.Kemalasan kerana bejaya menakluk diriku ini.  Bravo!
 Entah lah aku pun tak tahu pe sudah jadi. Sepatutnya tahun baru kena lebih bersemagat dan penuh semangat berkobar-kobar. Tapi apa yang aku rasa lain la pulak!!!!! Sadly I Can't  Bila melangkah masuk dalam opis je aku dah rasa MALAS!!!! HUhh!! Afraid malas ke aku cakap???? Disappointed 2 ...  Shhh shhhh jangau bagi tahu orang, biar lah ianya rahsia kita. ok....... Actualy punca kemalasan aku ialah seperti tersedia maklum, its all because of Cina Bukit.  Atoiii i..... aket pale aku.  Oh Jeez 


atooiii aket ale aku, pastuh aket peyot aku, ase mo chirit engok muke dye. aku mukan mencik dye api aku bhushan tutuk atu opeh ngan dye. aku bhushan takto mo akap ngan shape. tulu aku ok api akin ame akin bhushan laaaa.... aku mo charik eje laen arr.. api mo eje ana ek. shikarang shusha apat eje.. attooii ungcing ati aku ni....  Sickened

Wadahel!!! Apa yang aku mengarut nie?

hahaha.... Ok ker kalau aku cakap macam tu. Faham tak apa yag aku tuturkan tadi?? hahah...

Aku bosan..... Aku kemalasan. Tak best la ape yang dirasai ini.  The Thinker 
Actualy aku buat treat ini hanya untuk mengubati hati aku yang tengah rungsing. Aku cuba-cuba menghiburkan hati aku.. Dunno la what to say. Hmm Semalam Kak Zanie kasi surat resign. Aku makin rasa sedih. Apa yang sedang berlaku? Kenapa aku macam ini? Mungkin betul apa yang bro aku cakap dia kata ku manja, aku ni cry baby dan terlalu lembut dengan orang.. Hmm maybe la.. Hmm  ..................... hmmmmm......
ok la taktahu dah mo taip ape.... Mmg tak der ilham... Ni pown saje jer conteng-conteng. Walaupun korang tak paham sepatah pe pun.
Akhir kata dari aku. Maaf aku sebab serabutkan korang dengan entri ini. Sad

 Bye bye






Hari ini 1 Januari 2010. Hah!!! Sudah masuk 2010 rupanya.. Pejam celik pejam celik dah setahun berlalu rupanya. 2009 meninggalkan banyak kenangan. Yang manis dan yang pahit.
Banyak memori indah bersama rakan-rakan yang mana menjadi teman aku disaat aku senang dan disaat aku susah. Kak Zana, Kak Liza, nama yang tidak asing dalam hidup ku. Menjadi tempat ku luahkan segala kerumitan aktivi harian, selain dari ibu ku merekalah yang menjadi penasihat aku. Banyak yang telah mereka tolong aku. Thankz ya!! Kisses  Selain dari mereka banyak lagi teman-teman istimewa yang banyak memberi semangat untuk aku teruskankan perjuangan aku. <--- ''wah,, wah,, ayat bukan main lg. hehe" saja buat gimik lebih.. K.Nieza, K. Zanie, Abg Zul, Abg Mail, Abg Sepol, Ida, Best Friends  semua geng-geng Smartled dan Top99 korang is da best. Korang penyeri hari-hari ku di 2009. Uik lupa pulak nama someone kang marah lak Mira, kenangan kita time pergi dan balik kerja memang sempoi hehe.....  Hmmm,, TM, thanks banyak memberi semangat dan teman ku saat aku down. You are on my memory Flower .. ChokoRol, menghiburkan hari-hari ku dengan celoteh mengenai buah hati tercintanya. Membuatkan aku ketawa dengan perangai yang tidak matang dan keanak-anakannya..

Recap semula kenangan 2009.........

Antara kenangan  ku...... Berserta gambar2 2009..
-> Tahun ini aku menyumbangkan banyak hasil kerja ku antaranya kek untuk pertunangan kawan2 ku.

-> Kenangan bersama Kak Liza sentiasa membuat aku tersenyum. Sentiasa melayan aku macam budak-budak.. Hmmm, banyak juga kak Liza cubit aku tahun 2009 hehe. Selalu berlari-lari keliling Ismeca sebab taknak kena cubit.. hahah. Kalau aku tengah stress dengan assignment dia yang selalu kalut berusaha cari jalan untuk aku dapat jawapan... heheh
-> Lepak-lepak kat meja smartled layan celoteh Kak Liza n Abg Mail. Telatah yang betul2 mencuit hati mahu pecah perut dibuatnya. You are is the best guysss...


-> Masih teringat kenangan Smartled Famly berkumpul meraikan hari perpisahan Trisno. Gamat KFC tu kita buat.. heheh


-> Semua kenangan dengan smartled family sentiasa terpahat dalam kotak memori aku...

<--ingat lagi tk macam mane gmbar ini d snap oleh pro camera man kite En.Zainal hehe...



-> Ida, nama yang tidak asing dengan ku, dimana ada aku di situ ada dia... Kalau bersama ada saje cerita mengenai Lapis dan Rapi yang akan diceritakan... Siapakah Lapis dan Rapi.. Jeng.. Jeng. Jeng.. Rahsia kami, kak Liza jangan sibok nak tahu haha.... Halamak nak upload gambar bersama Ida tak ada pulak dalam memory card nie. Ida mana gambar kita kat BJ bowling???

-> Paling indah, masa aku buat kejutan hari lahir mak aku... Mula nye hairan juga dia kenapa semua orang datang. Diorang pun tak bocorkan rahsia. Anak2 sedara ku Hanzalah, Huzaifah, Syuhada, pandai memainkan peranan, iaitu mengalih perhatian bonda ku. Terkejut + terharu nya mak masa berdiri depan kek.
<--CaDbuRy Coket kEk yG d TemPaH kHas UtK MaK.


-> Sedihnya aku bila HP kesayanganku rosak... Aduh rasa kosong hidup aku. Tapi masa ini Kak Liza dgn Ida siap kasi HP diaorang untuk aku guna.. Terharu rasa. Thanks Buddy..



-> Hilang HP tak per lagi.Yang paling sedih aku terpaksa berkerja dengan cina bukit yang sentiasa meyakitkan hati ku. Perkara dan orang yang paling aku menciikkk pada tahun 2009 dengan rasminya jatuh kepada cina bukit @ dugong..

Apa-apa pun 2009 telah banyak mengajar aku tentang erti sebenar kehidupan. Banyak mematangkan aku. Aku kenal dan berdepan dengan banyak kerenah manusia. Setiap apa yang terjadi akan sentiasa menjadi rujukkan di masa akan datang.

Allhamdulilah, aku masih bernyawa pada 01.01.10.
Munculnya 2010 bermakna bermula lembaran baru dalam kehidupan.
Insyaallah 2010 aku ingin ,,,,
>>> kekalkan sikap sabarku.
>>> dekatkan diri lebih lagi dgn yg esa.
>>> More focus on my work.
>>> Jadi anak yang menghiburkan hati mak setiap hari.
>>> Penghibur Hanzalah & Huzaifah.
>>> Kekal happy and senyum selalu. hehe..
>>> Kahwen???? Hmmm, belum lagi kot.. Tak pikir lagi. Calon pun tak dak.. hahaha
>>> Dan ini yang paling lucu yang aku beharap pada tahun 2010.............. Aku.... aku.. aku nak jadi kawan baik kepada cina bukit tu. Biar dia tak baik padaku tapi akan ku cuba berbaik2 dgn nya.

Mudah-mudahan hari-hari di tahun 2010 akan menjadi sesuatu yang indah.
''Ya Allah lindungi Hamba mu ini''.......




SeLaMat TinGgaLlll 2009

















Wednesday

Best juga aku dengar lagu ni...

Neway gangz layankan saja la......

Tuesday

Di Sini Aku Masih Sendiri

Merenungi Hari-Hari Sepi
Aku Tanpamu, Masih Tanpamu

Bila Esok Hari Datang Lagi
Ku Coba Hadapi Semua Ini
Meski Tanpamu Oooh Meski Tanpamu

Bila Aku Dapat Bintang Yang Berpijar
Mentari Yang Tenang Bersamaku Disini
Ku Dapat Tertawa Menangis Merenung
Di Tempat Ini Aku Bertahan

Suara Dengarkanlah Aku
Apa Kabarnya Pujaan Hatiku
Aku Di Sini Menunggunya
Masih Berharap Di Dalam Hatinya

Suara Dengarkanlah Aku
Apakah Aku Slalu Dihatinya
Aku Di Sini Menunggunya
Masih Berharap Di Dalam Hatinya

Kalau Ku Masih Tetap Disini
Ku Lewati Semua Yang Terjadi
Aku Menunggumu, Aku Menunggu

Suara Dengarkanlah Aku
Apa Kabarnya Pujaan Hatiku
 Aku Di Sini Menunggunya
Masih Berharap Di Dalam Hatinya

Suara Dengarkanlah Aku
Apakah Aku Ada Dihatinya
Aku Di Sini Menunggunya
Masih Berharap Di Dalam Hatinya

Thursday

Kalau Dahi tak Mencecah Sejadah Didunia......

Sudah Bersediakah Anda Ketika Dipanggil Pulang Oleh Allah SWT?!!!
Bersihkanlah dirimu sebelum kamu dimandikan!
Berwudhu'lah kamu sebelum kamu diwudhu'kan!
Bersolatlah kamu sebelum kamu disolatkan!
Tutuplah rambutmu sebelum rambutmu ditutupkan!
Dengan k ain kafan yang serba putih!
Pada waktu itu tidak guna lagi bersedih....
Walaupun orang yang hadir itu merintih.... .
Selepas itu kamu akan diletak di atas lantai....
Lalu dilaksanakanlah solat Jenazah
Dengan empat kali takbir dan satu salam
Berserta Fatihah, Selawat dan doa....
Sebagai memenuhi tuntutan Fardhu Kifayah
Tapi apakah empat kali takbir itu dapat menebus....
Segala dosa meninggalkan solat sepanjang hidup?

Apakah solat Jenazah yang tanpa rukuk dan sujud....
Dapat membayar hutang rukuk dan sujudmu yang telah luput?

Sungguh tertipulah dirimu jika beranggapan demikian....
Justeru ku menyeru sekelian Muslimin dan Muslimat....
Usunglah dirimu ke tikar Solat....
Sebelum kamu diusung ke liang lahad....
Menjadi makanan cacing dan mamahan ulat!
Iringilah dirimu ke masjid....
Sebelum kamu diiringi ke Pusara!
Tangisilah dosa-dosamu di dunia....
Kerana tangisan tidak berguna lagi di alam baqa'!

Sucikanlah dirimu sebelum kamu disucikan!
Sedarlah kamu sebelum kamu disedarkan.. ..
Dengan panggilan 'Izrail yang menakutkan!
Berimanlah kamu sebelum kamu ditalkinkan!
Kerana ianya berguna untuk yang tinggal....
Bukan yang pergi!

Beristighfarlah kamu sebelum kamu diistighfarkan!
Namun ketika itu istighfar tidak menyelamatkan!
Ingatlah di mana saja kamu berada.....
Kamu tetap memijak bumi Tuhan!
Dan dibumbungi dengan langit Tuhan!
Serta menikmati rezeki Tuhan!
Justeru bila Dia menyeru,....
Sambutlah seruan-Nya Sebelum Dia....
memanggilmu buat kali yang terakhirnya!
Ingatlah kamu dahulu hanya....

setitis air mani yang tidak bererti!
Lalu menjadi segumpal darah!
Lalu menjadi seketul daging!
Lalu daging itu membaluti tulang!
Lalu jadilah kamu insan yang mempunyai erti....
Ingatlah asal usulmu yang tidak bernilai itu.....
Yang kalau jatuh ke tanah Ayam tak patuk itik tak sudu!
Tapi Allah mengangkatmu ke suatu mercu....
Yang lebih agung dari malaikat!
Lahirmu bukan untuk dunia....
Tapi gunakanlah ia buat melayar bahtera akhirat!

Sambutlah seruan 'Hayya 'alas Solaah'.....
Dengan penuh rela dan bersedia!
Sambutlah seruan 'Hayya 'alal Falaah'..
Jalan kemenangan akhirat dan dunia!
Ingatlah yang kekal ialah amal....
Menjadi bekal sepanjang jalan!
Menjadi teman di perjalanan. ..
Guna kembali ke pangkuan Tuhan!
Pada hari itu tiada berguna..
Harta, tahta dan putera.....
Isteri, kad kredit dan kereta....
Kondominium, saham dan niaga.....
Kalau dahi tak mencecah sejadah di dunia!!!
' Saling berpesan-pesan untuk kearah kebaikkan'

TANDA 100 HARI SEBELUM HARI MATI!!!!!

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun
semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar.
Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging
lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar.
Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan
berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut
dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat.
Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memunafaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri
dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

TANDA 40 HARI

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita
akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka Malaikat Maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat
persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi Malaikat Maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun Malaikat Maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

TANDA 7 HARI

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

TANDA 3 HARI

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti.
Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

TANDA 1 HARI

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

TANDA AKHIR

Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.

Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak ....

Saturday

MeaNinGfuL SHIP...

Maybe........
We were supposed to meet the wrong people,
Before meeting the right one so that.
When we finally meet the person,
We will know how to be grateful for that gift.
Maybe.......
It is true that we don't know what we have,
Until we lose it.
But
It  also true,
That we don't know what we have been missing,
Until it arrives....

We genuinely need people we can trust to tell us the truth, even when it is difficult to hear. Shallow acquaintances are easy to come by, but they usually fade fast, leaving us with little or no lasting worth. On the other hand, healthy, caring relationships with family, friends, colleagues and significant others can give our lives immeasurable joy and meaning. Like most things of value in life, these relationships must be sought and maintained deliberately. Meaningful relationships take hard work and conscious effort.

In secret we met,
In silence i grieve,
That thy heart could forget,
Thy spirit deceive,
If I should meet thee after long years,
How should I greet thee??
With silence and tears... ......

Make me stay in silence for a while. Its make me  think about the real meaning of ralationship. In secret being friend. Its really agreat moment to remember. If there is a opportunity to meet, 
How should you greet? ? Is that only with silence and tears???


tHanKs f0r BeiNg suCh a Go0d FrieNds... .. .

Thursday


Dah masuk hari ke-4 Mata ku mengalami kecacatan..
Bila bangun pagi jer makin bengkak jadi..


Tempoh masa 4 hari adalah amat pedih bagi aku. Mana tidaknya aku sukar untuk bergerak bebas. Nak keluar rumah pun kena fikir tak pun pakai spectikal.
Pandang screen HP pun kabur-kabur aje. Nak baca SMS pun payah kak.. Tapi nak hantar SMS tak pulak pun susah. Tak pandang pun boleh taip, pro la katakan. hehheh....
 Bugging Out
Screen laptop ni pun nampak berbalam sudah. Tapi mak cakap sakit mata memang macam ini gayanya so dia pesan jangan nak panjangkan isu.


Sakit mata adalah sejenis penyakit berjangkit. Bila kena jangkitan ini semua orang takut dengan kita. Kita akan di pulaukan untuk sementara.   Walking Home Crying sendiri meniti hari berlalu... huhuhu.. Di sebabkan itu aku dapat M.C sampai 4 hari. Isnin sampai khamis. Jumaat dah Aidiladha. Jadi minggu depan baru boleh ke kerja.


Kongsi sedikit pengalaman ku terkena dengan penyakit ini. Dan sedikit tips. Shock 5  Shock 5 
Mata akan menjadi:


1. Bengkak. Shock 2
2. Kemerah-merahan. Moody
3. Gatal-gatal.
4. Pedih dan juga sakit.
5. Bila bangun tidur nanti penuh kat mata tu dengan tahi mata anda.


Tips penjagaan mata dikala masih berpenyakit:
1. Jangan mengosok mata yang gatal itu. Dismay
2. Tisu yang digunakan untuk mengelap air mata harus dibuang dengan segera.
3. Eyedrop yang doktor kasi tu guna sampai habis. Jangan telan da le..
4. Cuci tangan setiap kali selepas menyentuh mata.
5. Rehat kan mata.
6.Cari mangsa untuk tranferkan virus ini.


Biasanya penyakit ini akan hilang dengan sendirinya selepas beberapa hari menumpang di mata kita.
Dah tumpang tak bayar sewa. Tapi apa-apa pun aku happy jer dapat MC 4 hari..








Mengapa ku selalu

Tak pernah benar dimata indahmu
Mengapa ucapanku
Selalu salah ditutur lembutmu

Aku tertipu kediamanmu
Yang ku anggap semuanya baik-baik saja
Aku tak menyangka dibelakangku
Kau tigakan cintaku yang
Hanya kepadamu
Hanya kepadamu

Apa yang membuatmu
Tak pernah mengungkap isi hatimu
Andaikan engkau tahu
Betapa hatiku mencintaimu

Aku tertipu kediamanmu
Yang ku anggap semuanya baik-baik saja
Aku tak menyangka dibelakangku
Kau tigakan cintaku yang
Hanya kepadamu
Satu untukku

=Wali= Yank

yank coba kau jujur padaku

yank foto siapa di dompetmu
yank kok kamu diam membisu
sayang jawab atau aku pergi sayang

aku tak mau bicara
sebelum kau cerita semua
apa mahumu, siapa dirinya
tak betah bila ada yang lain

jangan hubungi ku lagi
ini bisa jadi yang terakhir
aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
sekarang atau tak selamanya

yank jangan kira ku tak tahu
yank tak mudah kau bodohiku
yank tolong dengarkanlah aku

tapi sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang

saat kamu mau bicara
dan ku akan cerita semua
apa mahuku, siapa dirinya
karna memang tak ada yang lain
terus hubungiku lagi
jangan bilang ini yang terakhir
aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
aku sayang kamu selamanya

=St12=P.U.S.P.A

kau gadisku yang cantik

coba lihat aku disini
disini ada aku yang cinta padamu

kau gadisku yang manis
coba lihat aku disini
disini ada aku yang sayang padamu

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu
jangan jangan kau tak kenal cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang i love you padaku

walau kutahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun kan kutunggu sampai kau mau

aku tak bisa melupakanmu
di setiap waktu

di setiap hembus nafasku
aku kan selalu merindukanmu

berharapa dirimu
takkan menyakiti aku lagi

dan ternyata kau berdusta di depan mataku
dan haruskan ku maafkan engkau lagi
bisakah engaku rasakan
letihnya hatiku
kau permainkan diriku lagi

dan ternyata kau berdusta di depan mataku
dan harsukan ku maafkan engkau lagi...

setiba di persimpangan

langkah kita tak lagi sehaluan
bermula disaat itu
tidak senada irama dan lagu
begitu hidup ini tiada yang abadi
yang patah tumbuh
yang hilang berganti
kau telah jauh, jauh dari ku
tiada ruang di hati buatmu
namun harus ku akui
ada ketika di munda kau menjelma kembali
sekali sekala ada
ada rindu yang datang tiba-tiba
tak mungkin kerana sayang
cuma terganggu oleh perasaan

;;